UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У що і за скільки одягається поліція охорони Полтавщини

Поліцію охорони Полтавщини одягнуть вдвічі дорожче, ніж колег з Києва

16 лютого поліція охорони Полтавщини уклала одразу 5 договорів. Звіти про них уже оприлюднені на сайті Prozorro. Усі вони на суму 199 500 грн та стосуються одягу, пише Depo.Полтава з посиланням на прес-службу Інституту аналітики та адвокації.

Постачати футболки, сорочки, взуття, формений, спеціальний робочий та штурмовий одяг для Управління поліції охорони буде Харківська фірма ТОВ "ВКП "Легмаш". Втім, проблема не лише у тому, що замовники не проводять допорогові закупівлі та обрали для постачання лише одного суб'єкта господарювання.

"Аналогічний одяг закупляють управління поліції охорони та Головні Управління нацполіції в регіонах. Усі вони використовують процедури звітування, і лише у Дніпрі проводять допорогові закупівлі. До того ж, більшість замовників не прописують у договорах кількість товару, яку планується закупити. Особливо цікавим є те, що ціна на один и той самий одяг у різних областях різна",- розповідає експерт з державних закупівель Поліна Завадська.

Поліна Завадська додає, що Полтава закупляє чи не найдорожче. Для прикладу, Управління поліції охорони Полтавщини планує придбати короткі зимові куртки за 1450 грн, при тому, що для Запорізької, Дніпропетровської поліції та для копів Києва ті ж куртки коштують всього 900 грн.

Вдвічі дорожче обійдуться для правоохоронців нашої області і костюми (кітель, брюки). За них в управлінні заплатять 2900 грн. Натомість, інші отримали костюми у середньому за 1370 грн (ГУНП Полтавської, Львівської, Сумської, Київської, Вінницької, Луганської областей).

Схожа ситуація склалася і з футболками, і з сорочками. Експерти з державних закупівель радять замовникам перед укладанням договору використовувати електронну систему публічних закупівель для ознайомлення з цінами на аналогічний товар, який закупляли колеги. Це допоможе уникнути нераціонального використання коштів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme