UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві активісти та актори "російського" театру "розіграли виставу" перед судом (ФОТО, ВІДЕО)

Судове засідання у справі екс-директора театру Кравченка перенесли, проте це не заважало його прихильникам та противникам "поспілкуватися"

У Миколаєві активісти та актори "російсь…

Сьогодні, 1 березня, мало відбутися судове засідання у справі екс-директора миколаївського "російського" драмтеатру Миколи Кравченка, який оскаржує рішення Миколаївської ОДА про проведення конкурсу на посаду очільника закладу. Розгляд справи перенесли. Тим не менш, перед судом розіграли "виставу". Про це повідомляє Depo.Миколаїв.

Як пояснили у суді, засідання перенесли через зайнятість судді. Крім того, позовну заяву повернули на доопрацювання, оскільки в ній знайшли помилки.

Оскільки про перенесення засідання стало відомо безпосередньо перед часом, на який його призначили, під будівлею суду розігралася "вистава". Миколаївські активісти прийшли виступити проти призначення Кравченка керівником театру. Проте з ним також прийшла "група підтримки" з колективу театра.

Активісти розгорнули плакати з написом "Геть з театру путіністів, політиків. Театр для глядачів" та "Николай Антонович, театр не только здание и хорошие актеры. Театр - нечто намного шире". Кравченко вирішив показати себе та почав позувати перед плакатами. "Служитель Мельпомени показує середній палець. Показуйте вже російську дулю. Середній палець американський, антиросійський", - казав один з пікетувальників.

У відповідь Кравченко йому дорікнув, що той розмовляє на суржику, а не українською.

Крім того, пікетувальники намагалися домогтися у Кравченка відповіді, чи є Росія агресором на Донбасі та почали дискусії про імперські замашки. Екс-очільник театру уходив від питання. "Це будь-який учень знає, що агресор", - казав один з активістів. "А чому Порошенко тоді не оголошує війну?... Якщо буде широкомасштабна війна, України не буде за тиждень. Вони зрівняють із землею", - відповів один з акторів театру.

"Вистава", акторами якої стали активісти та актори театру, під судом продовжилася.

Нагадаємо, що конкурс на посаду директора художнього керівника Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру виграв Артем Свистун.Проте екс-керівнику Миколі Кравченку, який є депутатом Миколаївської облради від "Опоблоку", це не сподобалося, тому він вирішив оскаржити рішення в суді.

Крім того, на останній сесії облради з цього приводу "Опоблок" та "Батьківщина" розіграли "виставу", проваливши "в помсту" голосування щодо призначення директором театру Миколаївського академічного театру драми та музичної комедії Миколи Берсона.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme