UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Львівській облраді ініціюють звернення про відзначення 75-річчя УПА на державному рівні

Цього року Україна відзначатиме 75-річчя створення Української повстанської армії

Фракція ВО "Свобода" у Львівській обласній раді пропонує раді звернутися до президента України щодо вшанування 75-річчя створення Української повстанської армії на державному рівні. Про це йдеться в проекті рішення, яке зареєстрував голова фракції Олег Панькевич, пише Depo.Львів.

У зверненні, зокрема, йдеться: "Цього року Україна відзначатиме 75-річчя створення Української повстанської армії – єдиного військового формування, яке під час Другої світової війни відкрито боролось за незалежну Україну. Українські повстанці чинили опір гітлерівській і сталінській імперіям та шовіністичній Армії Крайовій, маючи підтримку лише від місцевого населення".

"Із гордістю стверджуємо, що українці мали Армію, яка не підписала капітуляції і продовжувала свою боротьбу до останнього, навіть у тюрмах та концтаборах. УПА найдовше з-поміж усіх підпільних рухів Європи вела збройну боротьбу проти Радянського Союзу (останній бій українські націоналісти дали в 1960 році). Українці мали Армію, якою захоплювалися авторитетні військові ХХ століття, а національно-визвольні рухи взяли на озброєння її бойовий досвід. На прикладі УПА виховувалась і значна частина сьогоднішніх захисників України", - йдеться у повідомленні.

Верховна Рада України, прийнявши 9 квітня 2015 року Закон України "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті", визнала воїнів УПА борцями за незалежність України. Пам'ять про героїв минулого плекає героїв майбутнього.

"У зв'язку з вищевикладеним, звертаємося до президента України щодо видання Указу "Про заходи з відзначення 75-річчя від створення Української повстанської армії", - зазначається у проекті звернення.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme