У Харкові донецькі шахраї "розводили" людей, які начебто виграли машину

У Харківській області затримали інтернет-шахраїв із Донбасу

У Харкові донецькі шахраї "розводили" лю…

Як передає Depo.Харків, про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написав начальник ГУНП України в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

"Масштаби вражають. Протягом більше ніж півроку ретельно документували злочинні дії чотирьох уродженців Донецької області. Завзяті злодії шахрайським шляхом заволодівали коштами жителів України в великих розмірах з використанням певних интернет-сайтів, розсилаючи смс-повідомлення про виграш автомобіля. Кошти потерпілі перераховували у вигляді податків і зборів на різні платіжні системи", - зазначив Дмитрієв.

Він додав, що наприкінці лютого в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого ще у червні минулого року за ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, у Полтавської області було проведено обшук за місцем розташування серверу зловмисників. Під час обшуку виявлено серверне обладнання, на якому перебувало більше 80 сайтів з тематикою розіграшу авто. В ході аналізу даних, отриманих з сервера, було встановлено більше десятка адрес, з яких здійснювалось адміністрування автосайтів в Донецькій, Харківській та Одеській областях.

27 лютого під час проведення спільної операції співробітниками Слобожанського, Донецького та Причорноморського управлінь кіберполіції, Управління інформаційних технологій та програмування Східного регіону Департаменту кіберполіції та Слідчого управління ГУНП в Харківській області, були одночасно проведені 11 обшуків на території Харківської, Донецької та Одеської областей. Вилучено комп'ютерну техніку, GSM-шлюзи для розсилки голосових та смс-повідомлень, мобільні термінали, понад 1000 сім-карт різних операторів та кошти, нажиті злочинним шляхом.

На теперішній час слідчим управлінням ГУНП в Харківській області вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme