В Ахметова нарешті "прозріли": Бойовики загрожують Донбасу

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова виступив із заявою з приводу блокування бойовиками "ДНР" роботи штабу і видачі гуманітарної допомоги жителям Донбасу, в якій нарешті визнав, що бойовики загрожують життю мешканців Донбасу

В Ахметова нарешті "прозріли": Бойовики…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Гуманітарного штабу Ахметова.

"Перешкоджання роботі Гуманітарного штабу - це загроза життю для мирних жителів Донбасу, які стали заручниками збройного конфлікту, і в 21 столітті в центрі Європи опинилися на межі виживання. Для багатьох з них продуктові набори Гуманітарного штабу - один з головних, а іноді єдине джерело існування ", - йдеться в заяві.

Також в Штабі заявили, що блокування гуманітарної допомоги суперечить нормам міжнародного права і може привести до гуманітарної катастрофи, масштаби якої будуть безпрецедентними.

У зв'язку з цим, Гуманітарний Штаб Ріната Ахметова звернувся до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, до Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, до підгрупи з гуманітарних питань Контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі з проханням негайно звернути увагу на гуманітарну ситуацію на Донбасі і ситуацію з порушенням прав людини.

Робота Штабу поки що триватиме на підконтрольній Україні території і уздовж лінії зіткнення, в так званій "сірій зоні". Штаб готовий відновити роботу на непідконтрольною території, як тільки терористи розблокують розподільний центр і пункти видачі.

Нагадаємо, українські підприємства, розташовані на території самоназваних "республік Донбасу", переходять під зовнішнє управління "влади" так званих Донецької і Луганської "народних республік".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme