Топ-5 популістів лютого

"Антипопулісти" склали рейтинг головних популістів лютого

Топ-5 популістів лютого…

Якби у популістів був свій "Оскар", його б виграла фракція "Самопоміч" у повному складі. Перетворивши блокаду ОРДЛО на піар своєї політсили, ці хлопці і дівчата, схоже, навіть не розуміють, якої шкоди завдають майбутньому держави. Виходить, тепер будь-хто може блокувати залізничні колії, головне - заручитися підтримкою соратників Андрія Садового.

Олег Березюк, глава фракції "Самопоміч" у ВР

Пан Березюк номінувався протягом місяця двічі. Як і його патрон – львівський мер Садовий. Одного разу права рука львівського війта став популістом дня після демаршу "Самопомочі", яка замість законотворчої діяльності в Раді, подалася піаритися на блокаді в зону АТО. Іншого разу пан Березюк взявся коментувати побиття свого колеги по фракції Єгора Соболєва під час штовханини блокадників і поліцейських в середмісті столиці. "Якщо ви смієтеся, то завтра будете побиті ви тими ж поліцейськими", казав очільник парламентської "Самопомочі".

І смішно, і грішно, писали тоді "Атипопулісти". Грішно, адже в результаті сутичок трохи нам'яли боки й іншим "блокадникам", а Березюк волає лише про велике цабе з депутатським мандатом. Постраждали також і поліцейські, які забезпечували правопорядок, аби українці могли спокійно віддати шану Героям Небесної Сотні. А смішно, бо у "Самопомочі" намагаються робити з себе радикальну опозицію, якою вони не є за визначенням. "Наступ на Банкову" за участю Соболєва й Семенченка підтримала купка людей, що орієнтується на сумнозвісного розбишаку Миколу Коханівського. Якщо у Садового й Березюка в друзях Коханівський, тоді, наголошували "Антипопулісти", у "Самопомочі" кепські справи: скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти.

Борислав Береза, позафракційний народний депутат

Він був номінований за те, що приніс до сесійної зали іграшкового "Почекуна" і перетворив це на самопіар. "Антипопулісти" радили Бориславу Березі помічати не лише відсутність своїх колег в залі, але й звернути увагу на виконання власних передвиборчих обіцянок.

У його програмі "Антипопулісти" знайшли три "Почекуна" для мешканців столичної Троєщини, яка обрала Березу депутатом: започаткувати будівництво реабілітаційного центру для учасників АТО та жителів Троєщини; залучити інвестиції для будівництва сучасного пологового будинку, якого так досі й нема; залучити державні гарантії для фінансування та впровадження технологій енергозбереження потрібних для потреб житлового масиву. Мешканці мікрорайону і тут за два з гаком роки не побачили якихось проривів, наголошували "Антипопулісти".

Андрій Денисенко, позафракційний народний депутат

Він був номінований за те, що просив спікера Андрія Парубія відсадити його подалі від Надії Савченко. "Антипопулісти" звернули увагу, що Денисенко сидить поруч з Савченко не перший день, але раніше навіть не заїкався щодо свого відсаджування від неї. Більш того, судячи зі схеми розсадки депутатів, по праву руку від Андрія Денисенка аж три вільних місця. І він міг мовчки відсісти і без зайвого галасу звернутися до спікера з проханням провести технічні маніпуляції, аби система зареєструвала його на новому кріслі. Але він не захотів втратити гарну нагоду нагадати про себе.

А ще, зауважували "Антипопулісти", Андрій Денисенко поставив у незручне становище "свободівців", які також сидять у тому кутку. Мало того, що Андрій Іллєнко, фактично, дивиться в потилицю Савченко, так ще й між Юрієм Левченком й Олександром Марченком посадили вигнаного Ляшком "орендодавця" Криму Андрія Артеменка. І що тепер робити "свободівцям", питали "Антипопулісти".

Віктор Медведчук, кум Путіна

Очільник "Українського вибору" був номінований за те, що роздув обвал частини мосту на столичній Шулявці до масштабу "системної кризи".

Якщо Медведчук так пройнявся темою мостопадів, підказували йому "Антипопулісти", то може почерпнути натхнення для свої коментарів у Росії, якою управляє його кум. У лютому в Приморському краї впав міст на автотрасі Владивосток – Находка (той, на якому було написано "Обама лох"), у липні обвалився міст в Оймяконському улусі Саха Якутії, у серпні там само впав ще один міст, у вересні обрушився залізничний міст в Саратовській області, в річці опинилося вісім вагонів товарняка. А ще "Антипопулісти" запитували: чи не смішно, коли країна, де мости падають ледь не щомісяця, всерйоз говорить про якісь геополітичні амбіції?

Йосип Борто, перший заступник голови Закарпатської облради

Цей закарпатський слуга народу потрапив до топової п'ятірки через те, що побачив в українізації загрозу для угорців регіону. Йому, зокрема, не сподобалися законопроекти про державну мову.

Тепер зрозуміло, чому офіційний Будапешт критично відгукнувся про можливі мовні законодавчі нововведення в Україні, наголошували "Антипопулісти", адже джерелом інформації для нього слугували закарпатські депутати, які в законопроектах про державну мову воліли бачити лише те, що їм вигідно для піару. Борто "Антипопулісти" рекомендували для початку прочитати законопроекти, а потім когось у чомусь звинувачувати. До цих документів можуть бути інші претензії, і дуже слушні, але вони точно не ускладнюють євроінтеграційні процеси і не провокують міжетнічні конфлікти в окремих регіонах. А провокують їх отакі діячі, які замість реальної дискусії, що могла суттєво покращити законодавчі акти, збурюють громаду небезпечними міфами про якісь "утиски", резюмували "Антипопулісти".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme