Суддю-"баночника" Чауса зловили у Молдові

Суддя-втікач Микола Чаус, якого в 2016 році зловили на великому хабарі, затриманий правоохоронцями в Молдові

Суддю-"баночника" Чауса зловили у Молдов…

Про це повідомила речниця генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Суддя Чаус, який намагався втекти від правосуддя, затриманий співробітниками прокуратури Молдови за запитом Генпрокуратури України, ініційованим НАБУ", – написала вона.

"Після екстрадиційної перевірки чекаємо Чауса на батьківщині", - додала Сарган.

Інформацію про затримання Чауса підтвердили і в НАБУ. "Очікуємо на офіційне підтвердження факту затримання", - повідомило відомство у соцмережі Facebook.

Нагадаємо, на початку серпня минулого року НАБУ викрило суддю Миколу Чауса на одержанні неправомірної вигоди в розмірі $ 150 тис. У нього на ділянці знайшли закопану банку з грошима.

1 вересня 2016 року Солом'янський районний суд Києва арештував квартиру та автомобіль Чауса, але відмовився арештувати його земельну ділянку та авто матері.

6 вересня Верховна Рада України надала дозвіл на затримання, а також на арешт і тримання під вартою судді Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса.

Того ж дня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що Чаус уже перебуває в окупованому Криму. Згодом суддю оголосили у міжнародний розшук.

26 січня Солом'янський суд Києва заочно заарештував Чауса.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme