СБУ прослухала Захарченка. "Націоналізовані" підприємства отримає Курченко

Служба безпеки України перехопила чергову розмову ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка з громадянином Росії, в якій обговорюється передача олігарху Сергію Курченку "націоналізованих" підприємств в ОРДЛО

СБУ прослухала Захарченка. "Націоналізов…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу СБУ.

"Розмова доводить, що більшість найпривабливіших українських економічних активів на тимчасово окупованій території Донеччини російські куратори планують передати структурам олігарха Сергія Курченка, який втік до Росії. Зрозуміло, що податки від "націоналізованих" підприємств внаслідок блокади не надходитимуть до українського бюджету, а всі прибутки опиняться у "гаманці" екс-президента України Януковича", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Сергій Курченко підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, його оголошено у розшук.

Як відомо, 27 лютого "ЛНР" і "ДНР" висунули вимогу до України припинити залізничну блокаду до 1 березня, а в разі невиконання вимоги погрожують ввести "зовнішнє управління" на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

Учасники блокади відповіли, що звільняти колії не збираються.

28 лютого "ЛНР" вже призначила нову адміністрацію на підприємствах Ахметова.

1 березня стало відомо, що "ДНР" підтвердила "віджим" 40 українських підприємств.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme