СБУ готує нові справи щодо блокади Донбасу

Служба безпеки України не виключає відкриття нових кримінальних проваджень, пов'язаних з торговою блокадою окремих районів Донецької та Луганської областей

Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

"СБУ уважно моніторить всі відкриті і закриті канали доставки інформації (в ОРДЛО, - ред.). Все, що ми чуємо, ми будемо використовувати в оперативній роботі. Василь Грицак (голова СБУ, - ред.) дав розпорядження з'ясувати всі обставини цих переговорів (ватажка "ДНР" Олександра Захарченка з так званим начальником управління внутрішньої та зовнішньої політики адміністрації Дмитром Трапезниковим, - ред), і ми будемо це використовувати в рамках чинного законодавства", - зазначив він.

При цьому, відповідаючи на питання, чи можуть найближчим часом бути відкриті нові кримінальні справи стосовно торгової блокади ОРДЛО, Тандіт підкреслив, що "є багато кримінальних проваджень по кожному з епізодів скоєння злочинів і СБУ відкриває такі провадження".

"Якщо говорити про переговори, пов'язані з блокадою, то факт на обличчя, за лінією розмежування будь-яку ситуацію в Україні використовують у своїх корисливих цілях", - додав радник голови СБУ.

Тандіт зазначив, що це було зрозуміло від початку. "Те, що зараз представники незаконних військових формувань, так званих адміністративних утворень, які самі себе призначили, намагаються використовувати навіть блокаду в своїх цілях, це зрозуміло", - сказав він.

За його словами, СБУ і надалі буде оприлюднювати матеріали, які дають уявлення про життя по той бік лінії зіткнення.

"Ми, в усякому разі, їх (розшифрування, - ред.) публікуєм, щоб наші громадяни розуміли, що там відбувається. Люди там постійно переміщаються, нам потрібно пам'ятати, що це наша територія", - резюмував він.

Нагадаємо, з 17 лютого в Україні через торгову блокаду Донбасу введений надзвичайний режим в енергетиці, який буде діяти місяць.

Як відомо, з 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme