UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Сатанівська дача" - єдина ділянка букового лісу на Хмельниччині, яку представили у проекті ЮНЕСКО

Проект  ЮНЕСКО "Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини" об'єднує десять європейських країн, серед яких є й Україна

"Сатанівська дача" - єдина ділянка буков…

Україна у проекті "Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини", представлена "Сатанівською дачею", повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Ліси Хмельниччини".

У січні 2016 року в Секретаріаті ЮНЕСКО в Парижі підписали номінаційне досьє на розширення існуючого об'єкта Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО "Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини" з метою створення Панєвропейського об'єкта.

Сатанівська дача має величезне значення як буковий лісовий масив на східній межі ареалу. Там бук демонструє унікальну адаптацію до екстремальних кліматичних умов.

У ДП "Ярмолинецьке лісове господарство" пройшла робоча нарада, на якій уточнилили межі розташування номінованої ділянки та її буферної зони на базі Сатанівського лісництва.

Довідково: Сатанівська дача - колишня ботанічна пам'ятка природи,яка була оголошена рішенням Хмельницького Облвиконкому № 242 від 21.11.1984 року на землях Ярмолинецького лісгоспзагу.

На момент створення на ділянці лісу росли буково-дубові насадження віком 103 років, висотою 29 метрів та середнім діаметром 40 см.

Рішенням Хмельницької обласної ради № 194 від 26.10.1990 року пам'ятку скасовали.
Скасування статусу відбулось по причині входження об'єкту до новоствореного заказника "Сатанівський".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme