UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прокуратура може ініціювати зняття недоторканості з депутатів-блокувальників

Прокуратура Донецької області має всі підстави звернутися до Верховної Ради для розгляду питання про зняття депутатської недоторканності з нардепів-організаторів блокування залізничних доріг на Донбасі

Про це на своїй сторінці у Fаcebook написав начальник Головного управління НП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає Depo.Донбас.

"У кримінальних виробництвах за фактами блокування ж/д доріг і захоплень тепловозів зібрані матеріали, які дозволяють процесуальним керівникам звернутися до Верховної Ради для розгляду питання про зняття з них депутатської недоторканності і повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень згідно з чинними КК і КПК України, як організаторам. Процесуальне керівництво в зазначених виробництвах здійснюють співробітники прокуратури Донецької області ", - написав він.

Крім того, на його думку роль учасників блокади "треба розглядати через призму команд, які віддаються цими депутатами".

"Частина людей з них дійсно справжні патріоти, ошукані ними, але вони, на жаль, не розуміють яку роль виконують в цій Кремлівській шаховій партії", - пише Аброськін.

Нагадаємо, що так звана блокада Донбасу триває ще з січня.

15 лютого Кабінет Міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ.

З 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що організатори блокади підривають незалежність України.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme