Поліція виявила нові смертельні "флешмоби" і "квести"

Національна поліція розповіла про кількість постраждалих дітей від так званих "флешмобів" і "квестів", пов'язаних з ризиком для життя

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Нацполіції.

"Зараз правоохоронці фіксують появу нових так званих "флешмобів". Один з них передбачає зникнення підлітка на добу за місцем проживання або навчання без всякого попередження про себе. З початку року в поліцію надійшло 744 заяви про зникнення підлітків. 670 з них були оперативно знайдені поліцейськими", - йдеться в повідомленні.

Ще одна небезпечна "розвага" - раптове перебігання дороги перед транспортними засобами. З початку 2017 жертвами таких "розваг" вже стали 376 дітей у віці до 18 років, які постраждали 332 дорожньо-транспортних пригодах. В результаті ДТП 11 дітей загинули, ще 365 - отримали травми.

Також в поліції розповіли, що найбільш уразливими виявилися підлітки від 13 до 17 років.

Правоохоронці зазначили, що так звані куратори груп смерті" знаходять в мережі підлітків в депресивному стані, після чого завдяки системі квестів (під час яких підлітки заподіюють собі тілесні ушкодження) і "методик нейролінгвістичного програмування, погроз чи шантажу намагаються довести дітей до суїциду".

Нагадаємо, столичні правоохоронці викрили 2 студентів-медиків, які були кураторами суїцидальних спільнот у соцмережах.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme