Онкологи фіксують зростання захворюваності на один із типів раку у 20-річних

Фахівці констатутють, що захворюваність на колоректальний рак (товстого кишечника та прямої кишки) зросла серед покоління міленіалів, а знижуватися почала у поколінь віком 55 і старше

Дослідження, опубілковане у журналі американського Інституту раку показало, що кількість випадків колоректального раку протягом 1980-2013 років зростала на 1-2% щороку в людей 20-30 річного віку, передає Depo.ua з посиланням на "УП".

Останні десятиліття захворюваність на рак прямої кишки збільшувалася навіть швидшими темпами – до 3% на рік у 20-30 річних людей та на 2% у тих, кому 40-54 роки.

Дослідниця Американської спілки раку Ребекка Сігель, яка керувала згаданим дослідженням, підтвердила, що цей тип онкозахворювання найчастіше мають люди покоління міленіалів та Х.

Сігель проводить аналогію із "епідемією ожиріння" в американців, вважаючи, що фактори масової зміни способу харчування та сидячий спосіб життя могли вплинути й на функціонування шлунково-кишкового тракту.

Пухлини колоректального раку виявити непросто – переважно вони з'являються на внутрішній частині кишечника. Утворені поліпи можуть розростатися, набуваючи властивостей злоякісних пухлин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme