Омелян: Україна є співвласником одного з портів в Азії

Україна володіє 37% порту "Лотос", розташованого недалеко від Хошиміну у В'єтнамі

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає Depo.ua.

За його словами, порт є одним з активів розграбованого Чорноморського морського пароплавства, і Україна планує вимагати дивіденди, належні за законом.

"Тільки деякі посвячені знають, що в Україні на один порт більше. Наша держава є власником 37% порту "Лотос", у м Хошимін у В'єтнамі", - написав він.

Омелян зазначив, що порт входить до числа найбільших у В'єтнамі.

"27 лютого делегація Міністерства інфраструктури України на чолі з арбітражним керуючим ЧМП Євгеном Лахненком, виїхала до В'єтнаму з метою проведення аудиту спільного українсько-в'єтнамського підприємства "Лотос", яке з 2011 року не виплачувало дивіденди українській стороні у зв'язку з протиправною діяльністю представника ЧМП у В'єтнамі.

До складу делегації також увійшли представники СБУ, які передали виклик на допит в НАБУ вищезазначеної особи.

"Основне завдання нашої делегації - повний аудит спільного українсько-в'єтнамського підприємства "Лотос" і виплата дивідендів українській стороні, тому що збитки від недоотримання прибутку вже оцінюються в сотні тисяч доларів. Зараз це питання знаходиться під особистим контролем у мого заступника Юрія Лавренюка", - поінформував Омелян.

Нагадаємо, міністерство інфраструктури проводить переговори з світовим оператором Hutchison Ports, який готовий зайти в один із найбільших портів України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme