UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївські аграрії звітують про сходи 98% озимих зернових

Наразі сільськогосподарські підприємства активно готуються до посівної кампанії

Миколаївські аграрії звітують про сходи…

На Миколаївщині сходи озимих зернових отримано на 97% посівних площ. про це Depo.Миколаїв повідомили у облдержадміністрації.

Аграріям області належить виконати значний об'єм робіт по догляду за озимими культурами на площі 651 тис. га, провести закриття вологи на площі – 830 тис. га, внести в межах 70 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив на підживлення озимих та під посів ярових, підготувати грунт і посіяти ярові культури на площі – майже 903 тис. га.

Щороку весняно-польові роботи починаються з підживлення озимих сільськогосподарських культур. Згідно з оперативними даними департаменту агропромислового розвитку, сходи озимих зернових отримано на 97% посівних площ, з яких в доброму і задовільному стані знаходиться 80%.

В ряді господарств області, завдяки сприятливим погодним умовам, було підживлено озимі зернові культури на площі 146 тис. га (24%) та ріпак на площі майже 5 тис. га (15%). Наразі надмірна вологість грунту дещо стримує хід польових робіт та за першої ж можливості сільгосптехніка вийде в поле, дана робота продовжиться. Поряд з цим в сільськогосподарських підприємствах іде активна підготовка до посівної кампанії.

Сформовано структуру посівних площ урожаю 2017 року, яка в подальшому буде корегуватися в залежності від стану озимини, згідно якої прогноз по посіву ярих зернових культур складає 249 тис. га, в тому числі ранніх зернових – 107 тис. га.

В даний час сільгосптоваровиробниками завершується накопичення матеріально технічних ресурсів для виконання всіх агротехнологічних операцій в весняний період. Посів ярого ячменю та гороху планується розпочати в першій декаді березня при досягненні ґрунтом фізичної стиглості.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme