UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Харківського поплічника Захарченка судитимуть заочно

Прокуратура Харківської області отримала дозвіл на спеціальне розслідування щодо активного прихильника "Новоросії"

Харківського поплічника Захарченка судит…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокуратури області щодо проведення спеціального досудового розслідування відносно прибічника створення так званої "Новоросії", який перебуває у розшуку з травня 2014 року.

36-річний харків'янин Костянтин Долгов підозрюється в організації та забезпеченні фінансування умисного пошкодження чужого майна, незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів та публічних закликах до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.110 КК України).

Встановлено, що наприкінці березня 2014 року чоловік організував та профінансував низку підпалів банкоматів у Харкові. Зокрема, на вул. Сумській, пр. Л.Свободи, вул. Гв. Широнінців. За попередніми даними, умисне пошкодження чужого майна коштувало всього-на-всього 1 тис. 100 доларів США.

Крім того, зловмисник брав активну участь у мітингу "В поддержку Юго-Востока Украины", який проходив у Москві, де закликав до дій, спрямованих на зміну меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, зокрема, збудувати нову державу "Новоросію" на території окремих областей України.

Затримали чоловіка у квітні 2014 року. На вимогу прокуратури суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Під час обшуків, санкціонованих судом, за місцем мешкання підозрюваного виявлено та вилучено вогнепальну зброю та патрони до неї.

У травні 2016 року зловмисник, після звільнення зі слідчого ізолятора за заставу у 364 тис. грн., втік. Чоловіка оголосили у розшук.

"Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства та суду, постійно перебуває на тимчасово окупованій території, не підконтрольній українській владі, де продовжує свою протиправну діяльність антиукраїнської направленості, прокуратура звернулася до суду з клопотанням дозволити провести спеціальне "заочне" досудове розслідування", - сказано в повідомленні.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme