Гуманітарний штаб Ахметова про блокування у Донецьку: Бойовики загрожують життю людей

Гуманітарний штаб Рината Ахметова на окупованій Донеччині прокоментував блокування роботи з боку бойовиків "ДНР"

Гуманітарний штаб Ахметова про блокуванн…

У заяві штабу йдеться, що перешкоджання роботі Гуманітарного штабу - "це загроза життю для мирних жителів Донбасу, які стали заручниками збройного конфлікту", передає Depo.Донбас.

Зазначається, що люди "в 21 столітті в центрі Європи опинилися на межі виживання".

"Для багатьох з них продуктові набори Гуманітарного штабу - один з головних, а іноді єдине джерело існування. Допомога Штабу Ріната Ахметова є найбільшою в регіоні і за 2,5 року врятувала життя більше 1 мільйона чоловік. Блокування гуманітарної допомоги суперечить нормам міжнародного права і може привести до гуманітарної катастрофи, масштаби якої будуть безпрецедентними", - йдеться у повідомленні.

Штаб заявляє, щоготовий відновити роботу на непідконтрольною території, "як тільки розподільний центр і пункти видачі будуть розблоковані".

Також гуманітарний штаб звернувся до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, до Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, до підгрупи з гуманітарних питань Контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі з проханням негайно звернути увагу на гуманітарну ситуацію на Донбасі і ситуацію з порушенням прав людини.

Нагадаємо, робота гуманітарного штабу Рината Ахметова на окупованій Донеччині була заблокована 28 лютого.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme