Гройсман заявляє, що Україну підривають три блокади

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що крім блокади Донбасу, є ще енергетична та економічна блокада

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів України, передає Depo.ua.

"Хочу підкреслити, що мені абсолютно незрозуміло у чиїх інтересах відбувається енергетична і економічна блокада України. Маємо декілька видів цієї блокади, спочатку ми отримали блокаду українських товарів, які переміщались транзитом через Росію до третіх країни. Сьогодні ми маємо блокаду енергетичну та економічну", - сказав Гройсман.

"Якщо ми не будемо використовувати укр. надра, доведеться купувати вугілля зі США або з Росії. Очевидно, що наслідки цієї блокади руйнівні. Не хочу вірити, що політики, які підіграють блокаді, навмисно стають акторами руйнівного сценарію, який розроблений за межами України", - додав голова уряду.

Нагадаємо, 27 лютого ватажки "ЛНР" і "ДНР" висунули Україні ультиматум, вимагаючи припинити залізничну блокаду до 1 березня, а в разі невиконання вимоги погрожують ввести "зовнішнє управління" на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

Як відомо, з 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme