Гройсман доручив посилили охорону інституту В'ятровича

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ посилити охорону Українського інституту національної пам'яті в Києві

Відповідне доручення Гройсман дав під час засідання уряду на прохання віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка, передає Depo.ua.

"Арсен Борисович (глава МВС Арсен Аваков, - ред.), будь ласка, займіться дуже детально цим питанням, тому що це ще один контур напруження ситуації. Вони абсолютно працюють по всіх напрямках", - наказав Гройсман.

В свою чергу, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що до підпалу дверей Українського інституту національної пам'яті можуть бути причетні ті ж зловмисники, які пошкодили меморіал у Биківні та польські пам'ятки у Львівській області.

"Сьогодні вночі підпалили двері. Це, до речі, було по вул. Липській у центрі міста. Відповідно, почали діяти деякі організації, які себе різними назвами називають. Але тут два важливих моменти. По-перше, це спроба реваншистів подивитися як ми реагуємо. ... І другий аспект. Мені здається, що ці люди, які почали займатися цими підпалами, провокаціями і так далі, і люди, які спаплюжили меморіал у Биківні, польські пам'ятники у Львівській області, це все ланки одного ланцюга", – сказав Кириленко.

Арсен Аваков розцінив напад на Інститут нацпам'яті як сплановану операцію іноземних спецслужб. "Напруга від українського націоналіста до євреїв. Ми приймемо і забезпечимо", - прокоментував міністр напад на інститут.

Нагадаємо, 16 лютого під дверима Українського інституту національної пам'яті розлили червону фарбу і залишили наклейки "Слов'янська варта".

У ніч на 1 березня невідомі підпалили двері інституту нацпам'яті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme