Геращенко розповіла про "дивні історії" з полоненими у "Л-ДНР"

Список утримуваних в ОРДЛО осіб, наданий Службою безпеки України, на даний момент налічує 113 осіб, а в ОРДЛО підтверджують лише 47

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактній групі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.Донбас.

"На сьогоднішній день в списку СБУ 113 осіб, ОРДЛО підтверджують тільки 47, ми ж знаємо місцезнаходження 59", - написала вона.

Вона також повідомила, що українська сторона в Мінську знову піднімала питання коректності інформації, що надається ОРДЛО.

"Наприклад, рік ми розшукували людини, подаючи у всіх списках, і його нам не підтверджували, а з'ясувалося, що ця людина в Макіївській колонії. Є і більш дивні історії", - навела приклад Геращенко.

Крім того, зазначила вона, українська сторона ще раз підняла питання негайного допуску Міжнародного комітету Червоного Хреста в тюрми на окупованих територіях.

"Ми вимагаємо, щоб заручники могли отримувати листи, передачі, телефонувати рідним. Немає пояснення, чому в рамках мінської групи вже два роки ці питання блокуються (хоча ми кожен раз їх піднімаємо), чому МКЧХ не може передати листи, чому хлопці вже 9 місяців не можуть дзвонити рідним. І тільки ті, кому сприяє Москва, такий доступ отримують, можуть передати листи і посилки ", - дивується представник України в гуманітарній підгрупі.

Як повідомлялося раніше, Герщанко розповіла, що у списку бойовиків для обміну полоненими є майже дві сотні людей, які не хочуть повертатися на Донбас.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme