Фонд "доктора Лізи" знову краде дітей з Донбасу і вивозить їх на Росію

Співробітники та волонтери фонду "Справедлива допомога", заснованого Єлизаветою Глінкою, видомою як "доктор Ліза", 1 березня вирушили з Москви до Донецька за черговою групою дітей

Як передає Depo.Донбас, про це Ленте.ру розповіла прес-секретар фонду Наталя Авілова.

"Цього разу ми привеземо 11 дітей різного віку. Для них уже підготовлені місця в лікарнях Москви і Санкт-Петербурга, на них чекають", - зазначила вона.

Крім того, Ксенія Соколова, яка тепер обіймає посаду загиблої Глінки, розповіла, що евакуації проходять щомісяця і кожен раз на лікування на Росію привозять по 10-15 дітей.

"Це діти з важкими діагнозами, у важкому стані, з пораненнями. Фонд заздалегідь отримує медичні документи цих дітей і попередньо, ще до евакуації, для них шукають місця в лікарнях саме під їх діагнози", - розповіла Соколова.

Зазначаєть, що зазвичай волонтери на автомобілях їдуть до Ростова, а звідти - до окупованого Донецька.

"Діти з батьками до моменту їх приїзду зберуться в обласній дитячій лікарні. Звідти на автобусах у супроводі співробітників фонду все поїдуть в Ростов, де на них чекатиме літак МНС", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що "доктор Ліза" неодноразово бувала на окупованій Росією частині Донбасу і запам'яталася не лише твердженням, що російських військ там нема, але й участю у гучній провокації. У жовтні 2014 року Глінка поінформувала про вивезення нею до РФ 29 дітей-сиріт з краматорського дитячого будинку. Українська влада цей факт спростувала і попередила путінську правозахисницю про кримінальну відповідальність за спроби незаконного вивезення неповнолітніх за межі України. Всього, за різними даними, начебто на лікування ця особа вивезла з Донбасу до 500 дітей. Доля цих, фактично викрадених маленьких українців, достеменно невідома. Коли ж агресія Путіна в Сирії увійшла в гарячу фазу, Глінка почала займатися ще й сирійською темою. За два тижні до загибелі вона отримала державну премію з рук самого Путіна.

Нагадаємо, літак Міністерства оборони Росії Ту-154, на борту якого знаходилися 84 пасажири і вісім членів екіпажу, вилетів з аеропорту Адлера 25 грудня і зазнав аварії в акваторії Чорного моря після семи хвилин польоту. У катастрофі літака Ту-154 загинули 84 пасажири і 8 членів екіпажу.

На борту лайнера перебували артисти Академічного ансамблю пісні і танцю імені Александрова, журналісти, 8 членів екіпажу та військові. Там же летіла й "доктор Ліза".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme