Черниш: Перелік товарів з окупованого Донбасу треба затвердити, інакше - біда

Кабмін має затвердити перелік товарів, якими можна торгувати з окупованими територіями, інакше негативні наслідки будуть не лише для окупованих територій, а й для усієї України

Про це сказав на засіданні уряду заявив міністр з питань АТО та окупованих територій Вадим Черниш, передає Depo.ua.

"Ознакою всіх сучасних міжнародних конфліктів, у тому числі і з Росією, невійськові компоненти використовуються навіть більш широко, ніж військові, це означає, що у пов'язаних між собою економічній та політичній сфері ми бачимо, яка зараз завдається шкода українській економіці і яка може бути політична дестабілізація. Те що зараз робить Кабмін, відповідає напрямам політики президента і уряду на протидію російській агресії", - сказав міністр.

На його думку, незатвердження переліку дозволених до переміщення з окупованої території, дасть дуже серйозні наслідки для всієї України.

"Порядок переміщення товарів дуже важливий , якщо ми не погодимо запропонований силовиками перелік, то будуть наслідки, які мають значення не лише для непідконтрольної території, а й для всієї України". - додав Черниш.

Нагадаємо, що сьогодні уряд має намір затвердити відповідний перелік товарів.

Так звана блокада Донбасу триває ще з січня.

15 лютого Кабінет Міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ.

З 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

28 лютого рем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що організатори блокади підривають незалежність України, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив дозволу на силове розблокування доріг.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України стверджують, що мешканці окупованого Донбасу активно вступають до російських терористичних військ, оскільки не хочуть залишилися без роботи внаслідок припинення поставок вугілля залізницею. Особливо інтенсивно агітаційну кампанію з вербування місцевого населення для проходження військової служби за різними військовими спеціальностями розгорнуто у містах Довжанськ, Ровеньки, Луганськ, Алчевськ та Кадіївка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme