Битва за Мосул: Ватажок ІДІЛ визнав поразку та попрощався

Лідер терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді звернувся до прихильників з прощальною промовою, в якому визнав поразку бойовиків в нещодавніх зіткненнях з іракською армією

Про це повідомляє телеканал Al Sumaria з посиланням на джерело в провінції Найнава, передає Depo.ua.

"Аль-Багдаді назвав свою промову прощальною, поширив її серед проповідників ІДІЛ і пояснив, що відбувається з угрупованням. Проповідники почали говорити про поразки, які зазнає угруповання в провінції Найнава та інших частинах Іраку", - йдеться в повідомленні.

Аль-Багдаді закликав своїх послідовників сховатися у важкодоступних гірських районах Сирії та Іраку і дав їм вказівки підривати себе в разі оточення. При цьому джерело зазначає, що лідери шури і наближені до аль-Багдаді командири втікли з району Тель-Афар і провінції Найнава в бік Сирії.

Проте експерти оцінюють цю інформацію неоднозначно. З одного боку зазначається, що повідомлення може бути частиною інформаційної операції, що має на меті дезорганізацію ІДІЛ.

З іншого боку, експерти прогнозують розгром теругруповання в найближчі кілька місяців або навіть тижнів і перехід бойовиків до партизанської форми війни.

Нагадаємо, 20 лютого прем'єр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про те, що Ірак починає масштабну операцію з визволення західної частини Мосула від бойовиків ІДІЛ.

18 січня сили безпеки Іраку звільнили від ІДІЛ схід Мосула. Під контроль було взято східний берег річки Тигр.

Сьогодні армія Іраку взяла під контроль останню велику дорогу з західного Мосула, який контролювали бойовики-ісламісти.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme