Завдяки Савченко, одеситка, яка вбила та пограбувала іноземця, не потрапить у тюрму

Спільниці вбивці суд призначив три роки випробувального терміну без тримання під вартою

Завдяки Савченко, одеситка, яка вбила та…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Думську", Апеляційний суд Одеської області підтвердив вирок Суворовського райсуду Одеси, який визнав винною в умисному вбивстві з корисливих мотивів 20-річну жительку Одеси, яка 12 грудня 2011 року зарізала і пограбувала громадянина Індії.

Дівчину засудили до десяти років позбавлення волі, але оскільки вирок кілька разів переглядався, весь цей час вона провела в слідчому ізоляторі. Апеляція, стверджуючи нарешті вердикт першої інстанції, застосувала до вбивці положення закону Савченко - рік СІЗО за два колонії - і звільнила її у зв'язку із закінченням терміну покарання.
Неповнолітня на той момент одеситка познайомилася з індійцем, студентом медуніверситету, в соцмережах. На друге побачення вона взяла із собою кухонний ніж. Дівчина зустрілася з іноземцем на Парковій, сіла до нього в машину (Opel Calibra), і вони поїхали на Академіка Воробйова, де припаркувалися в сквері навпроти міськлікарні №11. Там і сталося вбивство.

За версією підсудної, вони розпивали спиртні напої, потім чоловік почав залицятися до неї. Обороняючись, вона вдарила його ножем, який, стверджує дівчина, знаходився в машині. Згодом на трупі було виявлено три десятка ножових поранень.

Побачивши, що іноземець не подає ознак життя, дівчина забрала його ж кредитні картки та мобільний телефон. Після цього, викликавши на допомогу подругу, вона вирішила відігнати автомобіль убитого за межі міста і заховати його. Однак, проїхавши кілька кварталів, дівчата зіткнулися з деревом. Забравши гроші, що залишилися, золоту підвіску, пальто жертви, вони пішли.

На наступний день подруги знову повернулися до машини, маючи намір відігнати її в більш віддалене місце, але завести автомобіль не змогли.

Суд кваліфікував дії головної фігурантки за трьома статтями Кримінального Кодексу - частини 2 ст. 185, частини 4 ст. 187 і пункту 6 частини 2 ст. 115-й - "крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб", "розбійний напад, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень", "умисне вбивство з корисливих мотивів". Версію про спробу згвалтування і самообороні Феміда відкинула. На думку колегії суддів, одеситка планувала розбійний напад і для цього взяла з собою ніж.

Спільницю вбивці - ту саму подругу - визнали винною в крадіжці і викрадення транспортного засобу. Основне покарання їй замінили трирічним випробувальним терміном.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme