UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатці-контрактники в армії віддають перевагу машинам, кулеметам і кухні

На базі Закарпатського обласного військового комісаріату завершилося вивчення попередніх результатів, отриманих під час минулорічної кампанії з відбору на військову службу за контрактом

Закарпатці-контрактники в армії віддають…

Про це Depo.Закарпаття повідомили у прес-службі військкомату.

З-поміж півтисячі мешканців краю, які уклали контракти зі Збройними силами України - конкретні особистості, які вирішили змінити своє життя та збудувати професійну кар'єру в українському війську.

"Серед наших краян затребуваними є такі посади: стрілець, механік-водій бойових машин та водій. Аналіз засвідчив, що їх, наразі, посідають майже 50 відсотків закарпатців-контрактників. Крім того попитом користуються спеціальності зв'язківець, розвідник, кухар, кулеметник, мінометник та гранатометник. Варто також зауважити на тому, що на військову службу за контрактом охоче зголошуються і жінки.

Більшість контрактників, прийнятих на військову службу, поповнили ряди підрозділів відомої 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади", - розповідає військовий комісар полковник Богдан Череміський..

За словами військового комісара, близько половини громадян, які уклали контракти досягнули віку вище 35 років, майже 42% - віком від 20 до 35 років, решта – юнаки та дівчата до 20 років. Проте середній вік бажаючих розпочати чи продовжити військову кар'єру складає 30 років.

Майже половина закарпатських військових уклали контракти безпосередньо у військових частинах. Це колишні мобілізовані та учасники АТО з бойовим досвідом, які залишитись проходити службу у "своїх" підрозділах, себто тих, в яких вони розпочинали свою службу. Таких майже 33% від загальної кількості контрактників. Майже всі з них під час служби брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme