Єврокомісія презентує "Білу книгу" про майбутнє ЄС без Британії

У рамках двох засідань, ввечері 28 лютого і вранці 1 березня, Європейська комісія обговорить "Білу книгу" про майбутнє Євросоюзу

Про це повідомив журналістам на брифінгу в Брюсселі офіційний представник ЄК Маргарітіс Схінас, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс".

За його словами, документ буде затверджений виконавчої колегією і опублікований в середу о 15:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом). В цей же час голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер прибуде на пленарну сесію Європейського парламенту в Брюсселі, щоб представити європейським депутатам "Білу книгу" напередодні ювілейного саміту ЄС в Римі 25 березня, на якому буде розглянута подальша доля Євросоюзу в складі 27 держав-членів.

"Мова йде про можливі позитивні і реалістичні опції, які приведуть до єдності і співробітництва 27 держав. Зараз треба буде розглянути зміст цих опцій, що належить зробити колегії. Ідея в тому, щоб запустити широкий процес роздумів навколо цих реалістичних і заслуговуючих на довіру політичних опцій, на базі яких слід просуватися в майбутнє", - пояснив прес-секретар.

В опублікованому на сайті Європарламенту проекті порядку денного пленарного сесії 1-2 березня приблизно на 15:00 середи заплановані дебати про підготовку Європейської Ради 9-10 березня, на якому глави держав і урядів, серед іншого, повинні будуть обговорити майбутню в Римі зустріч у верхах. Як очікується, в рамках дискусії парламентаріїв по саміту ЄС буде представлена ​​"Біла книга".

Нагадаємо, що на березневий саміт ЄС уже не приїде делегація Великої Британії, яка не бачить сенсу в участі у заході, де буде обговорюватися майбутнє Євросоюзу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme