UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як у Львівській облраді проводять "фіктивні" конкурси

Конкурсна комісія Львівської облради на таємному засіданні обрала керівника найбільшого комунального підприємства

Переможцем відкритого конкурсу на посаду генерального директора обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства "Галсільліс" став Володимир Мельник.

Відповідне рішення ухвалила конкурсна комісія у вівторок, 28 лютого після заслуховування усіх кандидатів на цю посаду.

Як повідомив згодом заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, за Володимира Мельника проголосувало 8 із 10 членів комісії. Відтак його кандидатуру пропонуватимуть затвердити на сесії Львівської обласної ради у вівторок, 7 березня.

"Зазначимо, на цю посаду претендувало троє осіб: Володимир Богач, Володимир Мельник, Олег Данчук. Вони представили на розгляд комісії свої програми та бачення розвитку комунального підприємства", - йдеться у повідомленні прес-служби обласної ради.

Проте прес-служба не уточнює, що реально найкращу програму на розгляд членів конкурсного комітету представив саме Олег Данчук. Натомість Володимир Гірняк на брифінгу назвав його "теоретиком", що виглядає вельми дивно, оскільки тільки лінивий не говорить про те, що зміни у роботі підприємства назріли уже роками. Облрада ж вважає, що змінювати нічого не потрібно.

Варто відзначити, що легенди про методи проведення цього конкурсу ходили серед громадських активістів ще задовго до сьогоднішнього засідання. Як стало відомо із джерел, питання курував особисто голова облради Олександр Ганущин.

Керівництво обласної ради відверто розраховувало на те, що на конкурс піде тільки один кандидат – чинний в. о. керівника підприємства. Проте так не сталось, що власне і стало великим сюрпризом для керівництва обласної ради.

Саме тому і пішла команда про проведення так званих телевізійних дебатів серед кандидатів. Офіційно – усе за правилами, заслухати усіх і вибрати кращого. Проте один кандидат ці слухання проігнорував.

Сьогодні ж під час засідання конкурсної комісії сам Володимир Гірняк, який курує відповідні питання у облраді чесно зізнався, що ці дебати не мав можливості подивитись. А дарма, тому що після їх проведення стало чітко зрозуміло, що чинний в.о. керівника не зовсім "витягує" на керівника комунального підприємства.

Відтак, сьогодні учасники конкурсної комісії заслухали усіх трьох претендентів, а на запитання активістів до Володимира Мельника замість нього чомусь відповідав сам Гірняк, що зайвий раз підтвердило чутки про те, що конкурс робився саме під цього чоловіка.

Про розвиток ж самого підприємства і оновлення та осучаснення його роботи поки що не йдеться. Впроваджувати хоча б якісь інноваційні рішення кандидат-переможець обіцяє аж з 2018 року. Зараз постає лише одне питання – чи справді обласна рада настільки підконтрольна окремим народним депутатам від Львівщини й проголосує за претендента, якого обирали більше години, чи все-таки відбудеться ще конкурс. Депутатів обласної ради чекає нелегке завдання.

Додамо, що у склад конкурсної комісії не включили представників громадської ради при Львівській ОДА. Керівник Степан Середа ще учора під час апаратної наради говорив про це, проте Володимир Гірняк пообіцяв, що "усе буде нормально". Так і сталось – комісія "очікувано" вибрала саме того кандидата, якого і лобіювали на третьому поверсі будинку на вулиці Винниченка, 18.

Громадські активісти уже наголосили, що конкурс був фіктивним.

"Це звичайний фарс. Ще навіть до оголошення конкурсу джерела повідомляли, що "Галсільліс" очолить Володимир Мельник. Так прокоментував результати конкурсу громадський активіст Тарас Матвіїв, пише Дивись.Інфо.

"Він має своєрідну біографію. Не можу сказати, що знаю його особисто. Але з наявних джерел відомо, що конкурс був звичайною фікцією. Було кілька кандидатів і нам відразу казали, що Мельник не просто очевидний лідер, а, найімовірніше, буде призначеним на цю посаду. Просто зробили гарну виставу для людей – он-лайн-телебачення, дебати. Але до прийняття рішення вже було все відомо. Тому мені важко щось казати, наскільки це об'єктивно, наскільки ця люди зможе впоратися із комунальними лісами. Знаю одне, що критичних радикальних змін у лісовому господарстві не відбудеться. Навряд чи воно стане поряднішим і навряд чи потуги цього пана будуть спрямовані на конкретні реформи на Львівщині. Ми тільки можемо додати, що ми як громадський рух будемо контролювати всі ці речі. Будемо спостерігати і за діяльністю керівника, і за діяльністю його підприємства", – сказав Тарас Матвіїв.

Він зазначив, що "Стоп лісоцид" жодним чином намагався не впливати на конкурс.

"Ми мали кілька зустрічей з чиновниками ЛОДА, були певні навідні запитання, але ми заявили, що наша функція не в тому, щоб лобіювати чиїсь інтереси. Ми громадський рух і наше завдання впливати з боку громади і контролювати рішення. Бо якщо ми втручатися у призначення, то це виглядало б так, що ми відстоюємо чиїсь інтереси. А цього у принципі не може бути. Бо ми зайняли таку позицію і я вважаю, що це чесно і справедливо", – зазначив активіст.

Нагадаємо, переможцем відкритого конкурсу на посаду генерального директора обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства "Галсільліс" став Володимир Мельник.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme