UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ВООЗ оновила список смертельних інфекцій

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) склала список стійких до антибіотиків бактерій, які становлять найбільшу загрозу для здоров'я людей

Лідирують у ньому грамнегативні бактерії, такі як кишкова паличка, які можуть викликати смертельно небезпечні інфекції кровотоку і пневмонію у пацієнтів лікарень, чий імунітет ослаблений, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу Бі-бі-сі.

Представлений вченими список буде обговорюватися напередодні саміту G20 в Німеччині улітку 2017 року. Метою міжнароднї спільноти стане пошук нових антибіотиків, які змогли б боротися з інфекціями, які важко піддаються лікуванню.

Багато експертів неодноразово попереджали про наближення так званої постантибіотичної ери, коли деякі інфекції буде неможливо вилікувати наявними препаратами.

Таким чином, звичайні інфекції можуть набутити широкого поширення і призвести до летальних наслідків.

Марі-Поль Кіні з ВООЗ вважає, що стійкість до антибіотиків досягла тривожних масштабів, в той час як винахід нових ліків все ще не відбувається.

Крім того, у ВООЗ попереджають про те, що фармацевтичні компанії можуть піти по шляху найменшого опору і зосередитися на розробці більш простих і прибуткових препаратів, в той час як акцент повинен бути зроблений на клінічній необхідності нових антибіотиків.

У список ВООЗ не був включений туберкульоз - пошуку нових методів лікування цієї інфекції вже віддано пріоритетне значення.

Список був складений з урахуванням поточного рівня стійкості до ліків, глобальних показників смертності, поширення інфекцій і навантаження на систему охорони здоров'я.

У одній з інфекцій на початку списку, бактерії під назвою клебсієла, нещодавно розвинулася стійкість до потужного класу антибіотиків - карбапенемів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme