Вінницькі копи влаштували собі "кривавий ранок"

Здати кров зголосились і дівчата, і хлопці-поліцейські: більшість з них "донорствують" не вперше

Вінницькі копи влаштували собі "кривавий…

Сьогодні, 28 лютого, патрульні міста Вінниці прийшли до обласної станції переливання крові, аби долучитися до благодійного проекту зі здачі донорської крові "Допомогти може кожен", передає кореспондент Depo.Вінниця.

У лейтенанта патрульної поліції Вінниці Олени Вотякової страх до голок та уколів, однак заради доброї справи, дівчина погодилася його перебороти. Саме вона дала "клич" серед своїх колег приєднатися до благодійної акції.

"Акцію "Допомогти може кожен" організовує молодіжна організація, а так як наша молодь рушій нашого майбутнього, ми вирішили хоч якось допомогти їм і долучитися до акції. Прийшли хлопці та дівчата, які не мають жодних застережень від лікарів. Вони зголосилися прийти сюди та допомогти людям, в тому чимлі бійців АТО. Кількох колег, які прийшли зразу після зміни, не допустили здавати кров, адже у них був високий тиск", - каже патрульна.

За словами головного лікаря станції переливання Оксани Банах, в області спостерігається спад донорів. Причина в тому, що меншає кількість здорових людей.

"Передбачити скільки і якої саме буде потрібно донорської крові неможливо. Найбільший дефіцит - це всі групи крові, які мають негативний резус-фактор. Поповнити запас, той який потрібно практично неможливо. Може бути таке, що в день не прийде жоден, який має резус-негатив, адже на Вінниччині лише 15% мають негативний резус-фактор", - наголосила Оксана Банах.

За словами медика, в рік станція переливання крові заготовляє біля 6,5 тонн крові, з яких 54% йде на обласні лікувальні заклади. Левова частина, а саме 30%, використовують для порятунку вінничан медики обласної лікарні імені Пирогова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme