Вагонобудівники Полтавщини поскаржилися Гройсману на "Укрзалізницю"

Промисловці стверджують, що ціна піввагонів у оголошеному "Укрзалізницею" тендері є нижчою за собівартість

Вагонобудівники Полтавщини поскаржилися…

Керівництво Крюківського вагонобудівного заводу написало відкритого листа голові уряду України Володимиру Гройсману, в якому поскаржилося на ПАТ "Укрзалізниця", яке відмовилося, за словами полтавських вагонобудівників, проводити тендери на закупівлю вагонів для залізниці по економічно обгрунтованим цінам, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу підприємства.

Вагонобудівники пишуть, що відмова "Укрзалізниці" від проведення тендерів призведе до простою вагонобудівних підприємств України і подальшого відтоку кваліфікованих кадрів, а також спричинить поглиблення кризи в галузі вагонобудування.

Зазначається, що згідно "Програми оновлення рухомого складу ПАТ "Укрзалізниця" та проекту фінансового плану на 2017 рік, філією "Дарницький вагоноремонтний завод" ПАТ "Укрзалізниця" 28 січня 2017 року було оголошено вісім тендерів на закупівлю 3000 вантажних вагонів з поставкою до 30 червня 2017 року. Очікувана ціна закупівлі зазначених тендерів складала 833 000,00 грн. без ПДВ за одиницю і була нижча за собівартість вагона.

Крім того, ігнорування "Укрзалізницею" доручень Уряду ставить під сумніви виконання програмних показників з оновлення вантажного рухомого складу (закупівлі в цьому році підлягають 9000 вантажних вагонів), адже не дивлячись на наміри керівництва "Укрзалізниці" забезпечити виконання показників силами власних заводів, навряд чи вони будуть спроможні виготовити хоча б 3000 вагонів за рік.

"У зв'язку з викладеним, просимо Вас, шановний Володимире Борисовичу, дати доручення щодо термінового проведення незалежного аудиту калькуляцій вартості піввагону на наших підприємствах та підприємствах ПАТ "Укрзалізниця" під егідою Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. І за результатами аудиту, не пізніше 20 березня поточного року, оголосити повторні тендери на закупівлю вантажного рухомого складу", - йдеться у листі.

Також промисловці вважають за доцільне розглянути можливість щодо проведення під головуванням Володимира Гройсмана спільної наради за участю вагонобудівних підприємств України та ПАТ "Укрзалізниця" з питання організації співпраці та можливих умов організації нових тендерів на закупівлю вантажних вагонів.

Лист також підписали керівники інших найбільших заводів вагонобудівної галузі України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme