В Британії запропонували декриміналізувати перегляд дитячого порно

У британській поліції запропонували пом'якшити покарання для любителів дитячого порно, які обмежуються переглядом відео та фотографій

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Daily Mail.

Саймон Бейлі, головний констебль графства Норфолк і відповідальний за боротьбу зі злочинами проти дітей в Нацраді глав поліцейських управлінь, заявив, що необхідно декриміналізувати перегляд дитячої порнографії. На його думку, тих, хто цим займається, слід не садити у в'язницю, а допомагати їм порадою і направляти на реабілітацію.

"Як ми можемо впоратися з хвилею педофільських скандалів, якщо нам доводиться розбиратися з тими, хто не представляє практично ніякої небезпеки і навряд чи коли-небудь спробує всерйоз приставати до дітей? - запитав Бейлі. - Таких людей не потрібно ув'язнювати, з ними потрібно працювати зовсім інакше".

Це висловлювання вже викликало критику з боку правозахисників. Вони висловили побоювання, що такий крок лише зашкодить захисту дітей.

На цей момент у Великобританії за педофілію можуть засудити до терміну до 14 років позбавлення волі. При цьому суди трактують поняття педофілії досить широко, включаючи перегляд і зберігання зображень і роликів з дитячою порнографією.

Нагадаємо, що два роки тому в Британії вибухнув скандал на цю ж тему – виявилося, що в уряді Маргарет Тетчер деякі високопосадовці були педофілами, і спецслужби це приховували.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme