UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Умерова викликали на допит в ФСБ, Полозов у "прольоті"

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова на сьогодні викликали на допит в ФСБ, а його адвокат Микола Полозов не зможе бути присутнім, бо проходить у справі як свідок

Умеров в ефірі "112 Україна" заявив, що підозрює порушення нової справи щодо заборони Меджлісу або переслідування за інтерв'ю кримськотатарському каналу за "заклики до порушення територіальної цілісності РФ, передає Depo.ua.

"Мене запросили до слідчого ФСБ. Напевно, це в рамках кримінальної справи, яка триває з 12 травня 2016 року. Кримінальну справу за інтерв'ю на каналі АТР, кримськотатарський канал, який мовить з Києва, за публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ. Я думаю, що слідство вони вже закінчили і займалися моїми адвокатами. Одного заарештовували на 10 діб з метою залякати і другого, Полозова, незаконно допитали як свідка. Від сьогоднішнього виклику я нічого не чекаю, думаю, що скажуть, що слідство закінчено і потрібно почати ознайомлення з матеріалами справи ", - заявив Умеров.

Також, за його словами, можливий інший варіант розвитку подій - порушення нової кримінальної справи щодо заборони Меджлісу. Проти мене можуть порушити нову кримінальну справу, тільки тому що я є заступником голови Меджлісу.

Водночас адвокат Умерова Микола Полозов заявив, що не зможе бути присутнім на допиті, оскільки формально є свідком у справі і не може як адвокат брати участь процесуальних діях.

"Після того як слідчі ФСБ викрали мене іпровели формальний допит, хоч я й нічого не говорив, формально для них я у с татусі свідка, тому безпосередньо представляти інтереси Ільмі Умерова, захищати його немає можливості. Наразі я оскаржую ці дії слідчих, але поки оскарження на відбудеться я залишаюся у статусі свідка", - сказав він.

Нагадаємо, що Умерова в анексованому Криму звинувачують у "порушенні територіальної цілісності Росії".

25 січня у Криму представники ФСБ схопили та повезли на допит його адвоката Миколу Полозова. За словами адвоката, таким чином російська окупаційна влада прагне заборонити йому захищати Умерова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme