Українці поїдуть в Туреччину без паспортів на початку турсезону

Українці зможуть відвідувати Туреччину по ID-картками орієнтовно з початку туристичного сезону

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив посол України в Туреччині Андрій Сибіга, передає Depo.ua

"Ще одним елементом спрощення відвідування обох держав буде завершення переговорного процесу щодо угоди, яка дозволить здійснювати перетин кордону на підставі ID-карток (карток посвідчення особи) - тобто на підставі внутрішнього документа у формі ID-картки. Зараз переговорні групи активно працюють над завершенням відповідного двостороннього документа. Орієнтир початку цієї ініціативи - початок туристичного сезону", - сказав він.

Посол нагадав, що з 2011 року між країнами діє безвізовий режим поїздок для громадян.

"У минулому році термін перебування громадян обох країн у безвізовому порядку був збільшений до 90 днів, що позитивно відбилося на динаміці поїздок. Зокрема, у минулому році Туреччину відвідала рекордна кількість громадян України - більше 1 млн туристів. Тому сьогодні ми на 5 місці серед інших іноземних держав, громадяни яких відвідують Туреччину. З іншого боку, турецький туристичний потік в Україну виріс на 25-28% і становить близько 200 тис. громадян Туреччини. Цьому сприяло і додаткове налагодження авіасполучення, і запуск прямого рейсу "Анкара - Київ", - додав він.

За його словами, якщо угода про поїздки за внутрішніми паспортами буде підписана, то можна очікувати суттєве зростання турпотоку, на 30-50% від існуючої кількості.

"Ще одним важливим елементом є започаткування регулярних щоденних прямих авіасполучень між нашими містами. Статистика свідчить, що кожного тижня ми маємо близько 150-180, в залежності від сезону, рейсів з Туреччини в Україну і навпаки. Тому так, є всі перспективи, що динаміка взаємних поїздок суттєво збільшиться", - пояснив він.

Нагадаємо, Україна і Туреччина підпишуть угоду щодо спрощення візового режиму між країнами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme