Україна оголосила в розшук одного з головних чекістів "ЛНР"

На Луганщині на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно участі у терористичної діяльності "ЛНР" громадянина України Піктора Скорнякова

Як повідомляє прокуратура Луганської області, Скорняков, з 2015 року надав згоду на призначення себе на посаду так званого "заступника міністра державної безпеки" терористичної організації "ЛНР", передає Depo.Донбас.

"Дотепер він організовує функціонування та діяльність так званого "відомства", видає накази, розпорядження обов'язкові до виконання підпорядкованими працівниками", - повідомляє прокуратура.

Стосовно Скорнякова відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Також зазначається, що вказана особа є так званим керівником служби прикордонної охорони, організовує збір даних стосовно осіб, які незаконно утримуються та знаходяться в полоні терористичної організації "ЛНР".

"Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, його оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді", - йдеться у повідомленні.

Довідково: cанкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme