"Укравтодор" більше не контролює держзакупівлі на місцях

Глава "Укравтодору" Славомир Новак скасував контроль над проведенням державних закупівель за системою ProZorro службами автомобільних доріг в областях

Це випливає з листа Новака керівникам обласних служб автодоріг, повідомляє Depo.ua з посиланням на Українські Новини.

"Державне агентство автомобільних доріг України повідомляє наступне. Окреме доручення "Укравтодору" від 27.07.2016 №208-ОД про введення системи електронних закупівель відповідно до закону "Про державні закупівлі" втрачає силу", - йдеться в листі.

Окреме доручення №208, копія якого також є у розпорядженні агентства, було введено для забезпечення прозорості і відкритості проведення закупівель і запобігання корупції та зловживань при проведенні процедур.

Зокрема, документом встановлювалася норма, згідно з якою замовник повинен був погоджувати умови проведення закупівель з "Укравтодором" і був зобов'язаний проводити їх з використанням системи ProZorro, навіть якщо сума закупівлі знаходиться в межах 50-200 тис. гривень.

Закон встановлює не обов'язок, а лише право використовувати електронну систему для допорогових закупівель з публікацією звіту про їх проведення.

Нагадаємо, "Укравтодор" в 2017 році до запланованого фінансування в 14,2 млрд грн отримає додатково 15 млрд грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme