UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Новому Бузі запрацювало "вікно життя" для покинутих новонароджених

"Віконце" облаштували при вході в пологове відділення: сподіваються, щоб воно не знадобилося

У Новому Бузі запрацювало "вікно життя"…

За дорученням голови ОДА Олексія Савченка відповідно до наказу управління охорони здоров'я ОДА в пологовому відділенні Новобузької ЦРЛ запрацювало "вікно життя" для покинутих новонароджених. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі ОДА.

В лікарні розповідають, що "віконце життя" цілодобово функціонує на базі їхнього медзакладу з 20 лютого. "Для зручності та видимості розташували його при вході в пологове відділення. Наразі плануємо дати оголошення в місцеву газету про його роботу, щоб уникнути дитячої смертності. Але, дай Бог, щоб воно ніколи не знадобилося", – зазначив головний лікар Новобузької ЦРЛ Володимир Лущенко.

Зауважимо, з метою профілактики малюкової смертності Савченко доручив головам РДА та очільникам міст обласного значення до 1 березня поточного року створити умови в лікарнях області для прийому новонароджених дітей, батьки яких не планують залишити їх в родині.

Нагадаємо, що на Миколаївщині знайшли біля під'їзду підкинуту новонароджену: мати у записці написала, що покинула немовля через свою хворобу. Дівчинку, за інформацією лікарів, вона народила вдома та перев'язала пуповину звичайною ниткою.

Після цього в області заговорили про відкриття "вікон життя" при пологових та лікарнях.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme