У Криму залишили під вартою активіста, який жив під українським прапором

Так званий "верховний суд Криму" залишив чинним рішення про арешт українського активіста Володимира Балуха до 4 березня

Про це повідомляє Depo.ua з посилання на Радіо Свобода.

Балуха звинувачують в зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які у нього, за даними силовиків, виявили під час обшуку 8 грудня 2016 року.

За словами адвоката Тараса Омельченка у справі немає жодних доказів, що знайдені боєприпаси належать саме Балуху.

"Усе, що відбувається, разом з третім обшуком, – це тиск на мене. Тому що в цьому мерзенному світі, який культивує держава, я вважав за краще залишитися людиною", – заявив Балух під час засідання.

Активіст зазначив, що не складно підняти апеляційні та касаційну скарги, щоб побачити: йому вже рік погрожували підкинути зброю і патрони.

"Щоб позбавити мене засобів до існування, щоб зламати. Це марно, мене можна позбавити засобів і життя, але дух мій не зламати", – додав Балух.

Нагадаємо, що Володимира Балуху затримали торік 9 грудня. В його будинку в селищі Серебрянка Роздольненського району, а також в будинку його матері відбулися обшуки. Окупанти заявили, що знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У Кримській правозахисній групі вважають, що боєприпаси були підкинуті, а переслідування активіста пов'язано з його проукраїнської позицією.

Підконтрольна Кремлю влада Криму вимагала від Володимира Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18". Крім того, на будинку майорів український прапор.

На початку лютого російський правозахисний центр "Меморіал" визнав Балуха політв'язнем і закликав його з негайно звільнити.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme