Тука прознав, що в "ЛНР" затопили шахти Ахметова і вивезли обладнання

З 26 жовтня 2016 року в "ЛНР" припинили відкачування грунтових вод з шахт ДТЕК на неконтрольованій території Луганщини

Тука прознав, що в "ЛНР" затопили шахти…

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає Depo.Донбас.

За його словами, через це майбутнє захоплених шахт виглядає не райдужним.

"Обладнання демонтоване та вивезено в невідомому напрямку. Відновити діяльність цих шахт вже неможливо", - написав Тука.

"Окрім того, з-за того, що рівень грунтових вод піднімається, в районі можливе виникнення екологічного лиха - підтоплення території. Міністерство палива та енергетики зараз докладає зусиль для порятунку шахт, які знаходяться на контрольованій території. Німецькі фахівці зазначають, що ситуація дуже небезпечна", - додав він.

Нагадаємо, 28 лютого генеральний директор енергохолдингу "ДТЕК" Максим Тимченко заявив, що підприємства "ДТЕК", розташовані території Донбасу, що тимчасово не контролюється українською владою, працювали і працюватимуть в рамках законодавства України.

За його словами, в даний час підприємства ДТЕК на неконтрольованій території працюють в штатному режимі, жодних змін в частині їх управління не відбулося.

Раніше того ж дня окупаційна влада призначила тимчасову адміністрацію на підприємствах ураїнського олігарха Рината Ахметова енергохолдінгу "ДТЕК" , які знаходяться на території "ЛНР". Керувати вугільним бізнесом Ахметова буде підприємство ЗАТ "Внешторгсервіс".

27 лютого "ЛНР" і "ДНР" випустили заяву, у якій вимагають від України припинити залізничну блокаду до 1 березня, а в разі невиконання вимоги погрожують ввести "зовнішнє управління" на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині знаходяться шахти та вугільні підприємства ПАТ "Краснодонвугілля", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит", ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme