Трепак: У Грицака "зачистили" усіх, хто займався "діамантовими прокурорами"

Зі своєї посади звільнили заступника начальника головного управління по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю СБУ Дмитра Нескоромного, який керував затриманням "діамантових прокурорів"

Про це на своїй сторінці у Facebook написав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, повідомляє Depo.ua.

"Учора звільнено з посади заступника начальника Главку "К" СБУ Д. Нескоромного. Це кадрове рішення прийнято за поданням першого заступника Голови СБУ – начальника Главку "К" Демчини", - написав він.

"Полковник Нескоромний як тодішній мій заступник керував операцією по затриманню одного з "діамантових прокурорів". Влітку минулого року його спочатку фактично відсторонили від виконання службових обов'язків (як у свій час мене), а зараз звільнили з посади з виведенням в розпорядження керівника СБУ", - додав Трепак.

За його словами "цього звільнення Демчина домагався практично з моменту приходу на Главк "К"".

"Минулого року було також звільнено з посади співробітника СБУ, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. Деяких інших працівників Главку "К", які працювали по справі "діамантових прокурорів", "правильно розтасували" по посадах", - написав він.

"Таким чином вчорашнє рішення тепер формально (бо фактично це було зроблено раніше) завершило повну "зачистку" кола співробітників СБУ, які мали відношення до реалізації справи "діамантових прокурорів". Можна стверджувати, що в цій частині Демчина виконав свої зобов'язання перед Шокіним, за генпрокурорства якого під кадрову зачистку потрапили слідчі і прокурори, які розслідували вказану справу", - додав Трепак.

Нагадаємо, 5 липня під час спецоперації СБУ і ГПУ були затримані заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. Їм було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі строком від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію і конфіскацію майна).

Під час обшуків у них знайдено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, через що його назвали "діамантовим прокурором".

Досі тривають судові засідання у цій справі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme