Сущенка в СІЗО провідав український консул

До українського журналіста, політв'язня Романа Сущенка в Москві ще раз пустили консула України

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив адвокат Марк Фейгін, передає Depo.ua.

"Минулого тижня на Росії були довгі вихідні, тому в СІЗО було важко потрапити. А сьогодні побував у Романа Сущенка. Він сидить з тим же співкамерником, відносини нормальні. Романові, нарешті, передали холодильник. Після мене його відвідав консул України Геннадій Брескаленко", - сказав Фейгін.

Адвокат уточнив, що, як і планував раніше, подав папери, отримані з України і відхилені Слідчим управлінням ФСБ (довідка від ГУР МОУ, що Сущенко не проходив у них службу та свідоцтво про закінчення Романом Сущенком КНУ), тепер вже з нотаріально завіреним перекладом на російську.

Фейгін уточнив, що відмова у залученні названих документів незаконна, бо, згідно з договором про взаємну правову допомогу, російські структури зобов'язані приймати їх будь-якою мовою і вже самостійно забезпечувати автентичний переклад.

Нагадаємо, кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня за підозрою у шпіонажі. У ФСБ стверджують, що він на користь ГУР Міноборони України "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і просочування яких за кордон могло завдати шкоди обороноздатності держави". В ГУР спростували ці звинувачення.

7 жовтня Сущенку офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

28 листопада суд у Москві продовжив арешт Сущенку до 30 січня 2017 року, потім арешт продовжили.

А 20 лютого Федеральна служба безпеки Росії відмовилася долучити до справи довідку про те, що журналіст Роман Сущенко не працював на Головне розвідувальне управління Міноборони України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme