Справу по захопленню Криму передали до суду. Російському генералу світить пожиттєве

Військова прокуратура завершила досудове розслідування справи щодо начальника Берегових військ Чорноморського флоту Росії генерал-майора Олександра Острикова за співучасть в окупації Криму

Про це УНІАН повідомив військовий прокурор Руслан Кравченко, передає Depo.ua.

За його словами, матеріали кримінального провадження для ознайомлення будуть вручені адвокату Острикова, а також скеровані до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності.

Також Кравченко нагадав, що в Дніпровському районному суді Києва вже йде заочне засудження командуючого ЧФ Росії Олександра Вітка. В цьому проваджені відбулося кілька судових засідань, але суд триває із затримками, оскільки то один, то інший член колегії перебувають на лікарняному.

За даними прокуратури, Остриков у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинив умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, схиляв військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради та сприяв веденню агресивної війни проти України.

За вчинення інкримінованих злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року Печерський суд дозволив Генпрокуратура провести спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні проти заступника Головнокомандувача ВМФ Росії віце-адмірала Олександра Федотенкова та начальника Берегових військ ЧФ Росії генерал-майора Олександра Острикова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme