СБУ пролила світло на справу щодо вояжу Савченко в "ДНР"

Служба безпеки України планує найближчим часом допитати народного депутата України Надії Савченко щодо її поїздки в "ДНР"

Про це в ефірі телеканал "112 Україна" заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, передає Depo.ua.

При цьому він не уточнив дату допиту. "Це закрита інформація. Ми у найближчий час її допитаємо в рамках відкритої кримінальної справи (за статтею "тероризм", - ред.). У даному випадку вона проходить як свідок", - сказав Тандіт.

За його даними, наразі Савченко перебуває на неокупованій українській території. "Я думаю, що вона вже готується до того, щоб вийти на роботу", - припустив радник глави СБУ.

В ефірі "5 каналу" він зазначив, що, спілкуючись з представниками незаконних формувань за лінією зіткнення, Савченко виносить звідси дуже багато інформації. "Вона не уповноважена Україною та веде перемовини з терористами, вона робить дуже багато піару. На жаль, нею маніпулюють з боку російських спецслужб. Ми бачили, скільки там було російських ЗМІ, як готували цю поїздку і як її підносили. Фактично, це удар по нас усіх", - наголосив Тандіт.

Нагадаємо, що 24 лютого депутат Надія Савченко і керівник центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан прибули у виправну колонію в Макіївці, де утримуються українські військовополонені. СБУ закликала Савченко дати пояснення з приводу її поїздки в Донецьк. На неї вже складений адміністративний протокол за незаконний перетин лінії розмежування.

27 лютого СБУ скасувала перепустку на в'їзд на окуповані території Донецької області Рубану.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme