Рубан офіційно їздив на Донбас доглядати за квартирою тещі, - СБУ

Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан у дозволі на перетин лінії зіткнення з ОРДЛО вказав мету поїдки не переговори для обміну заручників, а догляд за квартирою тещі

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Координаційний центр при штабі АТО призупинив дію дозволу на перетин лінії зіткнення громадянину України Володимиру Рубану до з'ясування усіх обставин. Рішення прийнято відповідно до п. 4 ст. 7.9 Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей", - повідомила вона.

За її словами, під час вчорашнього спілкування зі співробітниками СБУ В.Рубан послався на статтю 63 Конституції України та не надав жодних пояснень, чому порушив порядок перетину лінії розмежування.

"У пресі він обґрунтував мету поїздки переговорами про звільнення заручників, хоча у заявці на перетин була вказана зовсім інша причина – догляд за квартирою тещі", - розповіла речниця СБУ.

Служба безпеки України вітає будь-яку допомогу у питанні звільнення наших співвітчизників, проте закликає припинити політичні спекуляції та самопіар на цій темі.

Нагадаємо, що 24 лютого депутат Надія Савченко і керівник центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан прибули у виправну колонію в Макіївці, де утримуються українські військовополонені. СБУ закликала Савченко дати пояснення з приводу її поїздки в Донецьк. На неї вже складений адміністративний протокол за незаконний перетин лінії розмежування.

27 лютого СБУ скасувала перепустку на в'їзд на окуповані території Донецької області Рубану.

28 лютого СБУ скасувала перепустку в "Л-ДНР" ще й напарнику Рубана.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme