Порошенко нагородив за мужність понад 60 бійців АТО

Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами військових Збройних сил України та бійців Національної гвардії України

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обв'язку орденами та медалями нагороджено 61 військовослужбовця, серед них 17 – посмертно, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

Так, орденом Богдана Хмельницького нагороджений молодший лейтенант Сергія Галаша - командир розвідувальної роти 54-го окремого розвідбату оперативного командування "Північ", уродженець Керчі.

8 жовтня 2016 року розвідувальна група Галаша зі складу роти глибинної розвідки виконувала завдання з метою проведення засадних дій на ймовірному шляху висування диверсійно-розвідувальних груп противника для захоплення полонених та зразків озброєння в районі Водяного.

"Під час проведення засідки було знищено двох бойовиків та захоплено в полон одного терориста "ДНР" зі зброєю та особистими документами. Під час виходу розвідувальної групи з району ведення розвідки противником був відкритий вогонь зі стрілецької зброї, мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Завдяки вмілим діям молодшого лейтенанта Галаша розвідувальна група змогла без втрат вийти в безпечне місце та вивести полоненого", - розповіли в Адміністрації Президента.

Орденом "За мужність" посмертно нагороджений солдат Роман Гавриленко - гранатометник мотопіхотного відділення 58-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України.

Він у складі 13-го окремого мотопіхотного батальйону з 28 листопада 2015 року по 28 травня 2016 року брав активну участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності кордонів держави.

"28 травня 2016 року, виконуючи бойове завдання на спостережному посту "Умань", виявивши диверсійно-розвідувальну групу російсько-терористичних військ, яка вела спостереження за нашими позиціями, солдат Гавриленко вступив у бій з ворогом і загинув. Завдяки його сміливості, бойовій майстерності було зірвано подальше просування терористів вглиб позицій батальйону", - зазначили в прес-службі глави держави.

Орденом "За мужність" також нагороджено старшого солдата Романа Малишевського - водія протитанково-кулеметного відділення 59-ї окремої мотопіхотної бригади Оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних сил України.

З 15 вересня 2015 року по сьогодні Роман Малишевський захищає Україну від російської агресії. За весь час проходження служби безпосередньо на лінії зіткнення з противником старший солдат неодноразово брав участь у відбитті нападів ДРГ.

14 серпня 2016 року старший солдат Малишевський був на бойовому чергуванні на спостережному пункті "Клин". Українські військові виявили групу ДРГ противника з трьох осіб. Коли вороги наблизилась до позиції спостережного пункту, відбулося бойове зіткнення. Роман Малишевський, після закінчення боєкомплекту в кулеметі, з окопу закидав противника гранатами, в результаті чого один противник був знешкоджений, а група відступила. Після огляду території, був виявлений поранений противник, що намагався підповзти до кулемета, щоб відкрити вогонь по наших воїнах. Однак бойовик був знешкоджений вмілими діями українських бійців.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко нагородив високими державними нагородами військовослужбовців, які героїчно захищають Авдіївку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme