Під Харковом закрили провадження на депутата, підозрюваного в адмінкорупції

У Харківській області суд встановив, що строки притягнення депутата ради до адміністративної відповідальності спливли

Під Харковом закрили провадження на депу…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в постанові Золочівського районного суду Харківської області від 21 лютого.

Суд розглянув матеріал, який надійшов від Управління захисту економіки в Харківській області, щодо бригадира тракторної бригади ПРАТ "Агрофірма ім. Г.С. Сковороди" за порушення вимог антикорупційного законодавства у ч. 1 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів).

Згідно протоколу, 15 березня 2016 року чоловік, будучи депутатом Великорогозянської сільської ради Золочівського району Харківської області та одночасно обіймаючи посаду бригадира тракторної бригади ПРАТ "Агрофірма ім. Г.С. Сковороди", під час сесії не повідомив про конфлікт інтересів та проголосував позитивно за виділення землі для цього підприємства.

Судом встановлено, що порушення було виявлене 27 жовтня 2016 року, протокол надійшов до суду 26 січня 2017 року, тобто за 1 день до закінчення тримісячного строку накладення адміністративного стягнення, що обраховується з моменту виявлення порушення.

"Таким чином, суддя фактично був позбавлений можливості прийняти рішення по суті складеного протоколу в межах строку накладення стягнення, а беручи до уваги факт спливу цього строку, зобов'язаний прийняти рішення про закриття провадження по справі", - йдеться в рішенні.

Отже, суд постановив провадження про адміністративне правопорушення закрити у зв'язку з закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme