ООН рятуватиме голодних суданців волосінням і гачками

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) поставить в Південний Судан волосінь, гачки і сіті, щоб врятувати країну від голоду

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Планується роздати близько 150 тисяч комплектів рибальських приладь.

"Волосіння і гачок - кращий спосіб зловити що-небудь, щоб швидко вгамувати голод", - пояснив представник ФАО в Південному Судані Серж Тіссо.

За його словами, це також допоможе зберегти живу природу: у багатьох районах люди використовують для лову риби москітну сітку, в результаті чого рибні запаси швидко виснажуються.

Нагадаємо, 21 лютого ООН офіційно визнала наявність голоду в Південному Судані.

Вважається, що голодують близько 100 тисяч людей, ще 5,5 мільйона не мають надійного джерела прожитку. Причиною лиха стала громадянська війна, що йде в країні з 2013 року. Через неї багато фермери не змогли зібрати урожай, а гіперінфляція, що досягла 800 відсотків, не дозволяє більшості південносуданцям купити продукти з-за кордону.

Допомога, надана ФАО, включаючи насіння і сільськогосподарський реманент загальною вартістю три мільйони доларів, була розграбована збройними угрупованнями. Люди, що живуть по берегах озер і річок, змушені їсти листя та коріння латаття, щоб не померти з голоду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme