UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Закарпатті опорним школам поки нічого "не світить"

Доцільність створення на Закарпатті опорних шкіл Геннадій Москаль обговорив із керівниками районних управлінь освіти

На Закарпатті опорним школам поки нічого…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на офіційний сайт Закарпатської обладміністрації.

Згідно з методичними рекомендаціями Міносвіти, опорні школи повинні мати відповідне оснащення, сучасне технічне забезпечення, якісний кадровий потенціал. У таких навчальних закладах мають бути створені максимально належні умови для учнів – починаючи з підвозу з навколишніх населених пунктів і завершуючи сучасним шкільним обладнанням. У Державному бюджеті на 2017 рік на це коштів не передбачено. Не має на ці цілі грошей і в обласному бюджеті. Крім того, як наголошувалося, на сьогодні єдиний нормативний документ, яким спеціалісти керуються при створенні опорних шкіл – постанова Кабінету Міністрів 2010 року.

"У всіх країнах на проведення реформ виділяються кошти. У нас на створення опорних шкіл наразі не передбачено ніякого фінансування, питання не врегульовано навіть законодавчо. На "голому" ентузіазмі перебудови не відбуваються. Результат таких реформ, як показує практика, нульовий. На сьогодні створення опорних шкіл, як і у випадку з госпітальними округами, призведе лише до зміни назв навчальних закладів", - зазначив Москаль.

Разом з тим очільник краю підкреслив, якщо органи місцевого самоврядування знайдуть кошти на створення опорних шкіл та нададуть фінансово-економічне обґрунтування, він підпише відповідне подання до центральних органів влади.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme