На Полтавщині збудують новий автомобільний міст через Дніпро

Новий міст побудують за кілька кілометрів нижче по течії від Кременчука, що дасть можливість перенаправити транзитні потоки транспорту з центра міста

На Полтавщині збудують новий автомобільн…

Державне агентство автомобільних доріг України розпочало роботи над підготовкою техніко-економічного обґрунтування спорудження нового автомобільного мосту через річку Дніпро поблизу міста Кременчук, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу відомства.

Окрім цього, ведуться перемовини із китайською будівельною компанією CRBC щодо проектування, фінансування та будівництва такого мосту.

Наразі через Кременчук проходить міжнародна траса М-22/Е584 "Полтава - Олександрія", а також національна автодорога Н-08 "Бориспіль - Запоріжжя".

Оскільки єдиний міст через Дніпро знаходиться в центрі Кременчука, то увесь транзитний трафік проходить через місто, створюючи незручності для жителів, серйозно забруднюючи повітря, руйнуючи дороги.

За оцінками Держагентства автомобільних доріг України, щодня через Кременчук проїжджає в середньому 10 тисяч транзитних автомобілів, більшість з яких - вантажівки.

Будівництво мосту у передмісті дозволить перенаправити увесь транзитний трафік за межі міста, що розвантажить вулиці та суттєво покращить екологічну ситуацію.

"Можливе місце для будівництва нового мосту фахівці знайшли в кількох кілометрах нижче за течією від Кременчука, де Дніпро має одне з найвужчих у районі місць (близько 600 м проти 1200 метрів у місті). Окрім того, обидва береги у цьому місці мають міцну гранітну основу, що істотно здешевить та прискорить будівництво. Розташування мосту східніше Кременчука створить умови для розвитку міста у східному напрямку" - заявив радник керівника Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава.

Після реалізації цього проекту існуючий дворівневий Крюківський міст, збудований в 1949 році, буде використовуватися винятково для внутрішньоміських поїздок. Це зробить переміщення жителів Кременчука значно швидшим та комфортнішим, а відсутність транзитного транспорту істотно покращить безпеку руху та екологічну ситуацію в місті.

Проектом також передбачається можливість для облаштування гілки наземного метро чи швидкісного трамвая, що забезпечить рейкове сполучення між лівим і правим берегами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme