UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївські депутати запідозрили, що ЖКП "Південь" хочуть перетворити на комерціне

Комісія з питань ЖКГ розкритикувала та відправила на доопрацювання новий статут комунального підприємства

Миколаївські депутати запідозрили, що ЖК…

Депутатська комісія з питань ЖКГ розкритикувала новий статут ЖКП "Південь". Депутати запідозрили, що таким чином комунальне підприємство хочуть перетворити на комерційну фірму. Про це йшлося сьогодні, 28 лютого, на засіданні комісії, повідомляє Depo.Миколаїв.

За словами "опоблоківця" Ігоря Копійки, згідно з новим статутом ЖКП "Південь" перетворюється на наполовину комерційне підприємство. Його по фракції Олег Солтис додав, що такий статут надасть можливість довести до банкрутства комунальне підприємство і відібрати кредитору все комунальне майно. "Читаю пункт 1.1. ЖКП Миколаївської міськради "Південь" є комунальним унітарним комерційним підприємством. Яким комерційним? Про що ви говорите? Ми нормальні? Ми створюємо комунальне підприємство, яке займається управлінням комунальним майном на території Ленінського (Інгульського, - ред.) району та відповідає за всі послуги", - обурився Копійка.

Крім того, депутати залишилися невдоволені тим, що зовнішньоекономічним зв'язкам присвятили цілий розділ в статуті, а департамент згадали лише раз. За словами Копійки, ЖКП "Південь" може самостійно нараховувати зарплатню і визначати штатну чисельність. Але кількість працівників узгодити має департамент ЖКГ.

Депутат Олексій Лепішев від "Самопомочі" зауважив, що у такому разі у Копійки подвійні стандарти: коли створювали комунальне підприємство "Пароплавство" з таким самим статутом, у нього не було зауважень. Зрештою депутати вирішили відправити статут "Півдня" на доопрацювання.

Нагадаємо, депутати запідозрили ЖКП "Південь" в "роздуванні" апарату.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme