Клімкін в ООН: Окупанти прагнуть знищити ідентичність українців і татар у Криму

В окупованому Криму тривають систематичні порушення прав людини, тому туди треба пропустити міжнародні організації для моніторингу ситуації

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу на 34-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві, передає Depo.ua.

"Окупаційна влада чинить систематичні порушення прав людини, вони прагнуть знищити ідентичність українців і корінних жителів півострова – кримських татар", - наголосив Клімкін.

За його словами, в Криму має бути дозволено постійну присутність міжнародних організацій, включаючи ООН, Раду Європи та ОБСЄ, що сприятиме моніторингу за дотриманням прав людини, а також зможе позитивно впливати дотримання окупантами своїх міжнародних зобов'язань.

"Попри зовнішню агресію, Україна стала на шлях всеосяжних реформ. Подальші кроки з реалізації порядку денного реформ в галузі прав людини є невід'ємною частиною цієї роботи, яка включає в себе реалізацію Національного плану дій - в тісній співпраці з громадянським суспільством і при наданні технічної допомоги з боку міжнародних організацій, зокрема ООН", - сказав міністр.

Клімкін зазначив, що з початку російської агресії на Донбасі і в Криму російсько-терористичні угруповання вбили 10 тисяч українців, понад 22 тисяч людей дістали поранення.

Нагадаємо, що порушення прав людини в анексованому Криму та на Донбасі потрапили у документ щодо пріоритетів ЄС на зустрічах ООН з прав людини у 2017 році.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme